GTranslate

Slovenian English French German Italian Spanish

Prvaki FLL

V soboto, 4.2.2017, smo se udeležili FLL dogodka na Dobrovi, ki je združeval Finale FIRST LEGO League regije Adria - Odprto državno prvenstvo FLL Slovenije in prvi festival FIRST LEGO League Junior v Sloveniji. Srečalo in družilo se je 26 najboljših ekip iz Slovenije, Srbije in Hrvaške.

Ponovno smo dosegli odlične uspehe. V Tekmi robotov smo v vseh treh krogih dosegli 1. mesto. V projektno raziskovalnem delu na temo Živalski zavezniki smo predstavili svoj Čebelji projekt in inovacijo Satovlečka, nov pripomoček za delo s sati in panji v čebelnjaku. Uspešni smo bili tudi pri vrednotah - v izzivu iz ekipnega dela in tehničnem intervjuju, kjer smo predstavili dizajn svojega robota in programske rešitve. V skupnem seštevku smo tako dosegli 1. mesto in že četrto leto postali Prvaki FLL.

RoboSončki OŠ Koper smo: Jan Malej, Nejc Pegan, Lia Luša, Matija Leban, Jakob Golubić, Tilen Malej in Filip Umer.

Naša mentorica dr. Alenka Malej je prejela posebno nagrado ocenjevalcev, sodnikov in organizatorjev za Naj FLL mentorico.

S svojim obiskom sta nas na Dobrovi počastila tudi predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič.

Pred nami je Odprto evropsko prvenstvo, ki bo letos na Danskem. 

--> FOTOGALERIJA  

Nekaj povezav na video posnetke z letošnje sezone. Hvala Zavodu Super Glavce za lepe videe.

 

Video: Vir Zavod Super Glavce in RTV SLO

Kratek video s finala naše regije 

Video reportaža z intervjuji

V oddaji Dobro Jutro, RTV SLO 1 
Prispevek začne na 31'15''

robosoncki TVDobro jutro

 

Novica in rezultati:

Vsi smo zmagovalci, FLL Slovenija, http://www.fll.si/vsi-smo-zmagovalci/4