GTranslate

Slovenian English French German Italian Spanish

Ekipni uspeh na svetovnem prvenstvu v Ameriki

Od 25.4. do 28.4. smo se udeležili svetovnega prvenstva FIRST Championship, ki se je odvijalo v Detroitu, ZDA. Dogodek je potekal v vzdušju slogana organizatorja FIRST: za inspiracijo in priznavanje naravoslovja in tehnike. Dogodka se je udeležilo 700 ekip v različnih starostnih kategorijah — skupaj 15.000 udeležencev in 40.000 obiskovalcev.

V naši starostni kategoriji FIRST LEGO League (9-16 let) so tekmovale 104 ekipe, izbrane izmed več kot 23.000 ekip iz 80 sodelujočih držav, na več kot 1500 kvalifikacijskih tekmovanjih. Ekipe so predstavile svoje raziskovalne projekte z inovativnimi rešitvami na temo vode. Najbolj atraktivni del tekmovanja je tekma robotov, kjer z LEGO roboti, ki smo jih sami sestavili in sprogramirali, rešujemo poligon nalog na robotski mizi. Hkrati skupina ocenjevalcev ocenjuje tudi ekipno delo in sodelovanje članov ekipe.

Nominirani  smo bili za pet od devetih različnih nagrad. Osvojili smo pokal za 3. mesto v ekipnem delu in 16. mesto v tekmi z roboti.

Naša mentorica dr. Alenka Malej je prejela posebno nagrado za vodjo ekipe.

Slike na:

http://www.os-koper.si/?p=7671 

in

http://www.facebook.com/robosoncki 

Več jih še objavimo.

Uspešna sezona Živa voda

V soboto, 10.3.2018, smo se udeležili Odprtega prvenstva FIRST LEGO Leaue – Finale regije Adria. Tekmovanja se je udeležilo 26 ekip, med temi tudi najboljše ekipe iz Hrvaške, Srbije in Makedonije.

RoboSončki smo že četrto leto zaporedoma osvojili pokal za 1. mesto v Robotski igri, skupno pa pokal za 3. mesto. S tem smo osvojili že petič zaporedoma naslov Prvaki FLL, ki velja kot zlato priznanje na državnem tekmovanju.

Program FLL zajema 4 področja: robotski del, raziskovalni projekt, tehnični intervju in ekipni nastop. Za letošnji projekt smo pripravili rešitev Voda »On Demand«. Gre za sistem za kontrolo, spremljanje in obračun tople vode, ki pomaga, da je pri tuširanju tudi dovolj tople vode.

Z doseženim rezultatom smo si prislužili možnost udeležbe na Svetovnem prvenstvu FLL, ki bo 25.-28. aprila 2018 v Detroitu, ZDA.

 • Finale regije Adria FLL 2018
 • Finale regije Adria FLL 2018
 • Finale regije Adria FLL 2018
 • Finale regije Adria FLL 2018
 • Finale regije Adria FLL 2018

Prispevek v oddaji Dobro jutro, RTV SLO
začne na 13'51''

doberdan 2018

Novica in vsi rezultati: 

Vsi smo zmagovalci, FLL Slovenija, http://www.fll.si/vsi-smo-zmagovalci/5 

Več slik v Fotogaleriji Finale FLL 

 

Uspeh na mednarodnem prvenstvu

Udeležili smo se Odprtega evropskega prvenstva iz robotike in raziskovanja FIRST LEGO League, ki je potekalo 25.-28. maja 2017 v Aarhusu, na Danskem. Na največjem FLL prvenstvu do sedaj je sodelovalo 50 držav iz celega sveta, natančneje 118 ekip. Na tridnevnem tekmovanju smo osvojili pokal za odlično tretje mesto iz robotske igre. 
Fotogalerija: https://goo.gl/kGAohr

 

 • FLL Open European Championship, Aarhus 2017
 • FLL Open European Championship, Aarhus 2017
 • FLL Open European Championship, Aarhus 2017
 • FLL Open European Championship, Aarhus 2017
 • FLL Open European Championship, Aarhus 2017
 • FLL Open European Championship, Aarhus 2017

Prvaki FLL

V soboto, 4.2.2017, smo se udeležili FLL dogodka na Dobrovi, ki je združeval Finale FIRST LEGO League regije Adria - Odprto državno prvenstvo FLL Slovenije in prvi festival FIRST LEGO League Junior v Sloveniji. Srečalo in družilo se je 26 najboljših ekip iz Slovenije, Srbije in Hrvaške.

Ponovno smo dosegli odlične uspehe. V Tekmi robotov smo v vseh treh krogih dosegli 1. mesto. V projektno raziskovalnem delu na temo Živalski zavezniki smo predstavili svoj Čebelji projekt in inovacijo Satovlečka, nov pripomoček za delo s sati in panji v čebelnjaku. Uspešni smo bili tudi pri vrednotah - v izzivu iz ekipnega dela in tehničnem intervjuju, kjer smo predstavili dizajn svojega robota in programske rešitve. V skupnem seštevku smo tako dosegli 1. mesto in že četrto leto postali Prvaki FLL.

RoboSončki OŠ Koper smo: Jan Malej, Nejc Pegan, Lia Luša, Matija Leban, Jakob Golubić, Tilen Malej in Filip Umer.

Naša mentorica dr. Alenka Malej je prejela posebno nagrado ocenjevalcev, sodnikov in organizatorjev za Naj FLL mentorico.

S svojim obiskom sta nas na Dobrovi počastila tudi predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič.

Pred nami je Odprto evropsko prvenstvo, ki bo letos na Danskem. 

--> FOTOGALERIJA  

Nekaj povezav na video posnetke z letošnje sezone. Hvala Zavodu Super Glavce za lepe videe.

 

Video: Vir Zavod Super Glavce in RTV SLO

Kratek video s finala naše regije 

Video reportaža z intervjuji

V oddaji Dobro Jutro, RTV SLO 1 
Prispevek začne na 31'15''

robosoncki TVDobro jutro

 

Novica in rezultati:

Vsi smo zmagovalci, FLL Slovenija, http://www.fll.si/vsi-smo-zmagovalci/4 

Odprto evropsko prvenstvo FLL, Tenerife, 2016

Vrnili smo se z Odprtega evropskega prvenstva First Lego League, ki je potekalo 4.-7. maja 2016 na otoku Tenerife, Španija. Teden dni smo se družili z najbolj uspešnimi ekipami na svetu. FLL je čudovita izkušnja, veliko smo se naučili in spoznali nove prijatelje. 

Bili smo uspešni: osvojili smo pokal za 3. mesto v Core values: Gracious Professionalism Award.

Nagrada Gracious Professionalism (v slovenščini prijazna strokovnost) daje priznanje ekipi, katere člani drug drugemu in ostalim ekipam izkazujejo spoštovanje, ki deluje v duhu prijateljskega tekmovanja in vzajemne koristi.

Več slik in zanimivosti še na naši FB strani.

 • FLL OEC 2016
 • FLL OEC 2016
 • FLL OEC 2016
 • FLL OEC 2016
 • FLL OEC 2016
 • FLL OEC 2016
 • FLL OEC 2016
 • FLL OEC 2016 parada
 • FLL OEC 2016 party

Spet med Prvaki FLL!

robosoncki trashtrekprvakiV soboto 5.3.2016 smo se z RoboSončki OŠ Koper udeležili Odprtega državnega prvenstva FLL v Radljah pri Dravi. Dosegli smo super rezultate:

 • 1. mesto v robotski igri in
 • 3. mesto v skupnem seštevku (robotika, projekt, vrednote, tehnični intervju).

Domov smo prinesli dva velika pokala in naziv Prvaki FLL!

 

V maju se bomo tako udeležili Odprtega evropskega prvenstva FLL, ki bo letos potekalo na Kanarskih otokih, Tenerife, Španija, od 4. do 7. maja 2016.

Na tem tekmovanju bo nastopilo 116 povabljenih ekip iz 40 držav, ki predstavljajo več kot 233.000 otrok, ki so se to sezono udeležili več kot 1350 kvalifikacijskih tekmovanj FLL širom sveta.

flloec

Zbiramo sredstva za udeležbo odprtega evropskega prvenstva First Lego League. Vljudno prosimo vaš prispevek. Veliko nam pomeni in hvaležni bomo vsakega prispevka.

V vsakem primeru vas vabimo, da nas spremljate prek interneta in navijate za nas! :) :) :)

Priloga: Prošnja

Predstavitev na STŠ

Predstavitev na STŠDanes smo predstavili naš projekt na Srednji tehnični šoli v Kopru, kjer nam pomagajo zbirati nevarne odpadke: spreje, kozmetiko, flomastre in lepila.

Po poteh smeti

V tem  šolskem letu delamo na temo Poti smeti. 

Včeraj smo imeli lep izlet. Komunala Koper nam je prikazala poti smeti in čistilno napravo. Zelo lepo so nas sprejeli in nam pokazali veliko zanimivosti. Posebno nam je bil všeč laboratorij, kjer smo videli, kako mikroorganizmi delajo za nas.

Nadaljujemo z raziskovanjem... da lahko naredimo še naš prispevek z inovativno rešitvijo.

Prispevek in galerija slik na spodnji povezavi:

http://ekoper.si/po-poteh-smeti-z-robosoncki-osnovne-sole-koper/ 

Spet v Primorskih novicah

Prispevek v Primirskih novicah po vrnitvi iz Odprtega prvenstva Afrike:
Osvojili pokal, videli divje živali

 

Povzetek rezultatov:
Mednarodno tekmovanje FLL - Odprto prvenstvo Afrike 

1. mesto Project Presentation

3. mesto Robot Game