GTranslate

Slovenian English French German Italian Spanish

Prvaki FLL

V soboto, 4.2.2017, smo se udeležili FLL dogodka na Dobrovi, ki je združeval Finale FIRST LEGO League regije Adria - Odprto državno prvenstvo FLL Slovenije in prvi festival FIRST LEGO League Junior v Sloveniji. Srečalo in družilo se je 26 najboljših ekip iz Slovenije, Srbije in Hrvaške.

Ponovno smo dosegli odlične uspehe. V Tekmi robotov smo v vseh treh krogih dosegli 1. mesto. V projektno raziskovalnem delu na temo Živalski zavezniki smo predstavili svoj Čebelji projekt in inovacijo Satovlečka, nov pripomoček za delo s sati in panji v čebelnjaku. Uspešni smo bili tudi pri vrednotah - v izzivu iz ekipnega dela in tehničnem intervjuju, kjer smo predstavili dizajn svojega robota in programske rešitve. V skupnem seštevku smo tako dosegli 1. mesto in že četrto leto postali Prvaki FLL.

RoboSončki OŠ Koper smo: Jan Malej, Nejc Pegan, Lia Luša, Matija Leban, Jakob Golubić, Tilen Malej in Filip Umer.

Naša mentorica dr. Alenka Malej je prejela posebno nagrado ocenjevalcev, sodnikov in organizatorjev za Naj FLL mentorico.

S svojim obiskom sta nas na Dobrovi počastila tudi predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič.

Pred nami je Odprto evropsko prvenstvo, ki bo letos na Danskem. 

--> FOTOGALERIJA  

Nekaj povezav na video posnetke z letošnje sezone. Hvala Zavodu Super Glavce za lepe videe.

 

Video: Vir Zavod Super Glavce in RTV SLO

Kratek video s finala naše regije 

Video reportaža z intervjuji

V oddaji Dobro Jutro, RTV SLO 1 
Prispevek začne na 31'15''

robosoncki TVDobro jutro

 

Novica in rezultati:

Vsi smo zmagovalci, FLL Slovenija, http://www.fll.si/vsi-smo-zmagovalci/4 

Odprto evropsko prvenstvo FLL, Tenerife, 2016

Vrnili smo se z Odprtega evropskega prvenstva First Lego League, ki je potekalo 4.-7. maja 2016 na otoku Tenerife, Španija. Teden dni smo se družili z najbolj uspešnimi ekipami na svetu. FLL je čudovita izkušnja, veliko smo se naučili in spoznali nove prijatelje. 

Bili smo uspešni: osvojili smo pokal za 3. mesto v Core values: Gracious Professionalism Award.

Nagrada Gracious Professionalism (v slovenščini prijazna strokovnost) daje priznanje ekipi, katere člani drug drugemu in ostalim ekipam izkazujejo spoštovanje, ki deluje v duhu prijateljskega tekmovanja in vzajemne koristi.

Več slik in zanimivosti še na naši FB strani.

 • FLL OEC 2016
 • FLL OEC 2016
 • FLL OEC 2016
 • FLL OEC 2016
 • FLL OEC 2016
 • FLL OEC 2016
 • FLL OEC 2016
 • FLL OEC 2016 parada
 • FLL OEC 2016 party

Spet med Prvaki FLL!

robosoncki trashtrekprvakiV soboto 5.3.2016 smo se z RoboSončki OŠ Koper udeležili Odprtega državnega prvenstva FLL v Radljah pri Dravi. Dosegli smo super rezultate:

 • 1. mesto v robotski igri in
 • 3. mesto v skupnem seštevku (robotika, projekt, vrednote, tehnični intervju).

Domov smo prinesli dva velika pokala in naziv Prvaki FLL!

 

V maju se bomo tako udeležili Odprtega evropskega prvenstva FLL, ki bo letos potekalo na Kanarskih otokih, Tenerife, Španija, od 4. do 7. maja 2016.

Na tem tekmovanju bo nastopilo 116 povabljenih ekip iz 40 držav, ki predstavljajo več kot 233.000 otrok, ki so se to sezono udeležili več kot 1350 kvalifikacijskih tekmovanj FLL širom sveta.

flloec

Zbiramo sredstva za udeležbo odprtega evropskega prvenstva First Lego League. Vljudno prosimo vaš prispevek. Veliko nam pomeni in hvaležni bomo vsakega prispevka.

V vsakem primeru vas vabimo, da nas spremljate prek interneta in navijate za nas! :) :) :)

Priloga: Prošnja

Predstavitev na STŠ

Predstavitev na STŠDanes smo predstavili naš projekt na Srednji tehnični šoli v Kopru, kjer nam pomagajo zbirati nevarne odpadke: spreje, kozmetiko, flomastre in lepila.

Po poteh smeti

V tem  šolskem letu delamo na temo Poti smeti. 

Včeraj smo imeli lep izlet. Komunala Koper nam je prikazala poti smeti in čistilno napravo. Zelo lepo so nas sprejeli in nam pokazali veliko zanimivosti. Posebno nam je bil všeč laboratorij, kjer smo videli, kako mikroorganizmi delajo za nas.

Nadaljujemo z raziskovanjem... da lahko naredimo še naš prispevek z inovativno rešitvijo.

Prispevek in galerija slik na spodnji povezavi:

http://ekoper.si/po-poteh-smeti-z-robosoncki-osnovne-sole-koper/ 

Spet v Primorskih novicah

Prispevek v Primirskih novicah po vrnitvi iz Odprtega prvenstva Afrike:
Osvojili pokal, videli divje živali

 

Povzetek rezultatov:
Mednarodno tekmovanje FLL - Odprto prvenstvo Afrike 

1. mesto Project Presentation

3. mesto Robot Game

 

 

 

Poročilo Afrika

Vrnili smo se z Južne Afrike, kjer smo se udeležili Odprtega afriškega prvenstva First Lego League, ki je potekalo v Johannesburgu 5.-7.maja 2015.

Na tekmovanju nam je šlo odlično. Osvojili smo pokal — prvo mesto za najboljšo predstavitev raziskovalnega projekta. S Pošastnimi mehanizmi smo očarali ocenjevalce in obiskovalce, še posebej mlajše otroke, katerim je projekt namenjen. Nominirani smo bili tudi za najbolj inovativen projekt.

V tekmi robotov smo dosegli 3. mesto. Robotski del tekmovanja poteka v treh vožnjah, za končno uvrstitev pa šteje najboljši rezultat. Dosegli smo 699 točk (prvi 731), s čimer smo krepko presegli svoj rekord na državnem tekmovanju – 521 točk. Z zanesljivimi izvedbami (699, 699 in 668 točk) smo dosegli daleč najvišje povprečje in naredili močan vtis. Pritegnili so pozornost vseh udeležencev – ekip in mentorjev s celega sveta ter tako navezali zanimive stike za nadaljnje sodelovanje.

Lahko rečemo, da je bila Afrika čudovita izkušnja. Ogledali smo si mesto Johannesburg in njegove znamenitosti, spoznali različne kulture in obiskali nacionalni park Pilansberg, kjer smo lahko videli velike divje afriške živali. Pot domov je bila dolga, smo pa na poti imeli priložnost hitrega ogleda Dubaja.

Izjemna sezona FLL Ves svet je učilnica se je tako zaključila. Pred nami je že nova sezona FLL Poti smeti. Polni vtisov že kujemo nove načrte in si obetamo nove zanimive izkušnje. Zahvaljujemo se vsem podpornikom, da nam pomagajo.

Nekaj slik v GALERIJI, več pa v spodnjem posnetku

Videopovzetek sezone

Pripravili smo videopovzetek naše sezone FLL World Class 2014/15, da se bomo predstavili na Odprtem afriškem prvenstvu FLL. Glasba v ozadju je himna Osnovne šole Koper.