GTranslate

Slovenian English French German Italian Spanish

Poročilo Afrika

Vrnili smo se z Južne Afrike, kjer smo se udeležili Odprtega afriškega prvenstva First Lego League, ki je potekalo v Johannesburgu 5.-7.maja 2015.

Na tekmovanju nam je šlo odlično. Osvojili smo pokal — prvo mesto za najboljšo predstavitev raziskovalnega projekta. S Pošastnimi mehanizmi smo očarali ocenjevalce in obiskovalce, še posebej mlajše otroke, katerim je projekt namenjen. Nominirani smo bili tudi za najbolj inovativen projekt.

V tekmi robotov smo dosegli 3. mesto. Robotski del tekmovanja poteka v treh vožnjah, za končno uvrstitev pa šteje najboljši rezultat. Dosegli smo 699 točk (prvi 731), s čimer smo krepko presegli svoj rekord na državnem tekmovanju – 521 točk. Z zanesljivimi izvedbami (699, 699 in 668 točk) smo dosegli daleč najvišje povprečje in naredili močan vtis. Pritegnili so pozornost vseh udeležencev – ekip in mentorjev s celega sveta ter tako navezali zanimive stike za nadaljnje sodelovanje.

Lahko rečemo, da je bila Afrika čudovita izkušnja. Ogledali smo si mesto Johannesburg in njegove znamenitosti, spoznali različne kulture in obiskali nacionalni park Pilansberg, kjer smo lahko videli velike divje afriške živali. Pot domov je bila dolga, smo pa na poti imeli priložnost hitrega ogleda Dubaja.

Izjemna sezona FLL Ves svet je učilnica se je tako zaključila. Pred nami je že nova sezona FLL Poti smeti. Polni vtisov že kujemo nove načrte in si obetamo nove zanimive izkušnje. Zahvaljujemo se vsem podpornikom, da nam pomagajo.

Nekaj slik v GALERIJI, več pa v spodnjem posnetku